Nokathon 2020 (20-22 octombrie 2020)


Nokathon este un hackaton organizat de Nokia cu scopul de a identifica soluții pentru probleme specifice serviciilor de telecomunicații. Competiția durează 3 zile și se bazează pe tehnici din domenii ca Machine Learning, AI, Image Recognition aplicate unui set de date furnizate de către organizatori.

Studenți din patru tări, România, Polonia, Portugalia și Rusia, intră într-o competiție a soluțiilor inteligente, cu premii în valoare totală de 5000€.

Inscrieri: până în 15 octombrie

Mai multe detalii și înscrieri pe pagina evenimentului:
https://nokathon.devpost.com/

sau pe pagina de Facebook:
https://www.facebook.com/events/794661997962361

Cloudflight Coding Contest - October 30th 2020


For those about to code, we salute you!
Are you a tech-savvy wizard, a programming master or you simply have a thing for coding?
Secure your spot and take part in our global Cloudflight Coding Contest on October 30th. Compete and measure your know-how against more than 3000 coders from all over the world.
Are you up for the challenge?
Join the online contest from Timisoara:
16:00–20:00 • Classic CCC (local time)

Save your spot here:
https://register.codingcontest.org/listing/37-2020-10-30

Facebook page event:
https://www.facebook.com/events/2376938039268308/

Orange Fab 5G Online Challenge ( detalii la https://www.orangefab.ro/5g-challenge ): concurs destinat antreprenorilor și dezvoltatorilor de produse cu proiecte bazate pe tehnologiile 5G și IoT. Cele mai bune echipe vor fi alese pentru programul de accelerare Orange Fab și vor primi acces la echipamente, platforme și infrastructuri de comunicații dedicate, precum și în laboratoarele 5G Orange din București, pentru teste extinse.

Ai până în 25 de ani şi eşti pasionat de teme precum securitate web și mobile, criptografie sau inginerie inversă? Demonstreaza-ți abilitațile pentru un loc în echipa Romaniei la Campionatul European de Securitate Cibernetică 2020, sustinut de Orange. Detalii pe https://bit.ly/2zdjlZO‘’

Orange susține pentru al 6-lea an consecutiv echipa națională de securitate cibernetică a României - care a obținut anul trecut titlul de campioană europeană sub îndrumarea lui Ioan Constantin (Cyber Security Expert la Orange) în calitate de antrenor. Tinerii pasionați de securitate cibernetică, cu vârste până la 25 de ani, se pot înscrie până pe data de 8 mai 2020 pe pagina oficiala a competitiei cybersecuritychallenge.ro . Prima etapă de preselecție a candidaților care vor reprezenta România la Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC) va avea loc online, între 9 - 10 mai 2020. Tinerii vor fi testați în domenii precum securitate web, securitate mobilă, criptografie, inginerie inversă şi investigaţii cibernetice.

European Cyber Security Challenge este o inițiativă a ENISA (European Union Agency for Network and Information Security) care ridică această șansă la nivel european. Anul acesta, finala ECSC va avea loc la Viena, pe 4-5 noiembrie. Echipa Națională de Securitate Cibernetică a României este susținută de ANSSI, CERT-RO, Centrul Național CyberInt, Orange, BIT Sentinel şi alte companii private.

Experiența echipei naționale la ECSC 2019: https://youtu.be/dywXAJthn3k

Componenta echipei naționale la ECSC 2019: https://youtu.be/lwGoL0cpGDQ

Articol Forbes ‘’30 sub 30 - TeamRomânia: Generația de aur în cybersecurity’’: https://www.forbes.ro/articles/30-sub-30-teamromania-generatia-de-aur-cybersecurity-162385

Paginile de FB şi TW ale competiției ECSC RO: facebook.com/ECSCRO/ şi twitter.com/ECSC_RomaniaDeadline înscriere 28.02.2020

În Timisoara - 7 martie 2020: Alice envisions the future – Girls in AI Hackaton


Do you have what it takes for shaping a better tomorrow? Now it's your chance to be in the spotlight! Microsoft invites you on 7th of March 2020 at Alice Envisions the future, Girls in AI Hackathon 2020 in Timisoara.

As the Data Science field is growing rapidly, we thought we'd challenge you on the current technological trends that companies are adopting.
The event is aimed to attract girls into the world of Data Science. Everyone will finish the event with a prize, but most importantly with great new knowledge about the Microsoft Azure technologies.

Come to learn about Data Science technology and contribute to your team's success. (Internet resources will be allowed.)
You just need to bring your courage and good-will. Food, drinks, snacks and lots of fun are on us!

Register now:https://aka.ms/AliceInTimisoara

11.12.2019, ora 16:300, sala 003
Prezentare "Watson Assistant ChatBot" susținută de IBM Romania


11.10.2019, ora 18:00, sala AM:
Prezentare "SAP technologies Lab" susținuta de MSG Systems Romania


05.04.2019, ora 16:20, sala A02:
Prezentare "Java Training" susținuta de MSG Systems Romania


Eveniment ATOS Talks

  • Amfiteatrul A11, ora 11:00: prezentare Atos, prezentarea oportunităților de carieră, concursuri cu premii.
  • Holul din fața Aulei Magna, ora 12:00: standuri cu departamentele companiei (SAP, Microsoft, Cloud, HR, ș.a.)
  • Posterul evenimentului


SAVE THE DATE! Cafeneaua de Inovare, ediția a 10-a, 6 Februarie 2019


A 10-a ediție a Cafenelei de Inovare va avea loc pe data de 6 februarie 2019, la Impact Hub Bucharest, fiind dedicată inovării sociale și responsabile.

Evenimentul va aduce împreună reprezentanți ai comunităților de business, ai societății civile și ai autorităților publice, din România și Europa. Aceștia vor dezbate integrarea inovării responsabile în inițiativele ce abordează probleme sociale și contribuie la dinamica ecosistemului antreprenoriatului social, pornind de la o serie de bune practici identificate la nivel regional, dar și interregional, în proiectele MARIE (https://www.interregeurope.eu/marie/) și Finance4SocialChange (http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/finance4socialchange).

Agenda este disponibilă la http://www.cafeneauadeinovare.ro/agenda.html.

Participarea la eveniment este gratuită, în baza unei înregistrări prealabile pe https://www.eventbrite.com/e/cafeneaua-de-inovare-10th-edition-responsible-and-social-innovation-can-they-go-hand-in-hand-tickets-55147658130?aff=erelexpmlt.

Detalii suplimentare se pot obtine la adresa de e-mail: crew@cafeneauadeinovare.ro.